SOL, LCHF OCH SPF 50

Om det hade gått hade jag åkt skidor med solhatt! Min hud är vit (!) större delen av året och extremt känslig för sol. Egentligen tror jag inte på solkrämer (läs innehållsförteckningen och bedöm sedan själva om man vill applicera alla de kemiska ämnena på kroppens största organ) men i Alperna är solen så stark att det är nödvändigt med solfaktor. Dessutom älskar jag värme och solljus…

Jag har alltid solfaktor 50 och just nu Hydrating Sunscreen Lotion från Avène. Min hudtyp är liksom inte gjord för solens strålar och det värsta jag vet är att se ut som en sönderbränd charterturist, vilket för övrigt faktiskt är farligt. Jag har själv sett rekonstruerade näsor och bortopererad hud och önskar att jag hade haft ökad kunskap kring detta när jag var tonåring och solade solarium. Solljus är viktigt för både fysiskt och psykiskt välbefinnande med det är skillnad på ett hälsosamt glow och dess positiva effekter och solskadad hud…

Innan sommaren brukar jag äta Maxosol eller Imedeen för att göra huden lite mer tålig. Jag var väldigt skeptisk innan jag provade men det fungerar faktiskt! Jag har även märkt att sedan jag började med LCHF/keto har min hy inte varit lika känslig. Detta är ju en antiinflammatorisk och hormonbalanserande kost så det kanske hänger ihop på något sätt, lågkolhydratkost ska ju ge färre rynkor, förbättra tillstånd som rosacea och psoriasis samt ge positiv effekt vid acne. För övrigt sägs kokosolja ge ett naturligt solskydd inte bara när det appliceras på huden utan även när det ingår i kosten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s