BJÄST-FLINGOR

Jag blev så himla inspirerad av Martinas blogg då hon skrev om B-jäst att jag var tvungen att köpa detta! Det här har jag inte ätit sedan jag var barn då vi fick det på müslin… Martina tipsade om B-jäst på ägg så jag provade och det var så gott! Jag håller just nu på att försöka optimera huden (jag har extremt solkänslig hy) så B-jästens höga halter av B-vitaminer är perfekt för att stärka hy, hår och naglar (jag älskar ju skönhetsprodukter men är övertygad om att den största förändringen när det gäller kroppens största organ måste komma inifrån!). B-vitaminer påverkar även ämnesomsättning, energinivå och den psykiska hälsan. En tesked B-jäst ger mer än hela dagsbehovet av vitamin B1 (tiamin). B1 behövs för ämnesomsättningen, nervsystemet, hjärta och muskler. 1 ½ matsked ger dessutom dagsbehovet av vitamin B2 (riboflavin) som behövs för tillväxten av hår, hud och naglar och B3 (niacin) som behövs för cellernas ämnesomsättning. Även pantotensyra (B5), folsyra (B9), pyridoxin (B6), biotin (B7) och cyanokobalamin (B12) ingår i B-jästen.

B-jäst kallas även för öljäst och tillverkas främst av resterna från ölproduktion. Det är en biprodukt från nedbrytningen av korn och en torkad version av svampen Saccharomyces cerevisiae. Jag avskyr öl men tycker faktiskt att B-jästen smakar ganska gott! Jag köpte B-jästen på Life.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s