VANILJKAKA MED CHOKLADKRÄM

 Det blev ju en del kakor och bakande under påsken… Jag älskar att baka – åt andra! Jag har egentligen inget intresse av att äta kakan utan gillar mera att experimentera med smak/konsistens/innehåll. (Dessutom fungerar bakning och matlagning som någon form av nedstressande terapi för mig!).

Kakan på bilden är en vanilj/”socker”-kaka med mandelmjöl och chokladkräm på avokado och kakao. Då sällskapet inte åt gluten använde jag mandelmjöl istället för vetemjöl och kokossocker (därav färgen) istället för vitt strösocker. Kokossocker smakar lite som en blandning av brun farin och knäck och är enligt mig betydligt godare än strösocker! Kokossocker har lägre GI än vitt socker men innehåller en stor andel fruktos. Chokladkrämen är sötad med honung.

Kakbotten
3,5 dl mandelmjöl
3 ägg
1,5 dl kokossocker
100 gram smör
1 msk vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Chokladkräm
2 avokado
3 msk kakao
1 msk honung
1 msk vaniljpulver

Baka i ugnen på 175 grader i 30 minuter, låt svalna och bred ut chokladkrämen över kakan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s