GRATITUDE JOURNAL

VARJE dag måste jag fokusera på tacksamhet. Det spelar ingen roll hur dålig dag jag har – jag försöker alltid att byta frekvens. Det här kan vara jättejobbigt för när man börjar klaga och bara ser allt i gråskala är det svårt att bryta ett negativt tankemönster. Ju mer man klagar desto mörkare blir det.

Jag var länge skeptisk till allt snack om gratitude journals och hur fokus på det positiva skulle kunna påverka tillvaron i någon större utsträckning. Jag hade fel! Jag skriver ner allt jag är tacksam för, allt jag kommer att tänka på. Inget är för stort och inget är för litet. Och ingen annan än jag själv behöver förstå vad jag menar och tänker. Fem minuter om dagen räcker att ägna åt den här aktiviteten för att rewire the brain! 

När det gäller energi måste man även tänka på att det man sänder ut får man ofta tillbaka. Dessutom påverkar ens beteende, positivt som negativt, omgivningen och ibland kan det vara bra att reflektera över hur man uppfattas för att kunna förbättra sidor hos sig själv och utvecklas i rätt riktning. Hur vill jag att andra ska känna sig i min närhet? Detta kräver en hög dos medvetenhet och att man liksom har förmågan att iaktta sig själv utifrån. Tänk på att allt börjar hos dig själv, på insidan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s