UGNSBAKADE GRÖNSAKER

Det finns hur många alternativ som helst till potatis! Ugnsbakad broccoli och blomkål med olivolja och salt t.ex. Hur lätt som helst och så mycket nyttigare (och godare!). Jag har sett att många LCHF-recept på detta är toppade med ost och det är ju fantastiskt gott om man nu äter mejerier! Jag brukar dock skippa osten och använda mig av kryddor istället; allt från vitlök till timjan.

Jag har nämnt tidigare att korsblommiga grönsaker som t.ex. broccoli är bland de nyttigaste man kan äta. Studier visar att broccoli minskar risken för olika typer av cancer, har positiv effekt vid diabetes och kan verka vätskedrivande. Tänk på att råa, korsblommiga grönsaker kan påverka sköldkörteln om man har problem med denna, tillaga därför alltid grönsakerna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s