8 TIPS FÖR FINARE HY

Jag har alltid älskat skönhetsprodukter och hudvårdsbehandlingar – smink däremot kommer längst ner på listan (!). När jag bodde i London hade jag så kass hy att jag var tvungen att använda foundation, concealer och puder dagligen. Jag hatade att behöva täcka över för problemen fanns ju kvar därunder sminket och det blev knappast bättre. Som pricken över i’et solade jag solarium och som fräknig och rödhårig var ju detta lika med katastrof. Idag är jag +10 år äldre men huden är banne mig 10 gånger bättre…men så är jag också lite besatt av att optimera huden! Att skönhet kommer inifrån är uppenbart…! Det finns så mycket man kan göra för att påverka hudens glow (tänk på att huden faktiskt är kroppens största organ) och allt från hormonbalans till hydrering påverkar.

  1. Collagen: jag äter både Collagen Premium Powder och Collacen från Jabushe.
  2. MSM: organiskt svavel som gör underverk för hår, hud och naglar…
  3. Imedeen Tan Optimizer: “skyddar” huden mot sol, inte så att jag kan lägga mig och sola men de här kosttillskottet gör definitivt så att jag inte bränner mig lika lätt.
  4. C-vitamin: varje morgon med citronvatten och MSM.
  5. B-jäst: jag ÄLSKAR detta och kan toppa all mat med dessa flingor! B2 påverkar bl.a. hudens förmåga till sårläkning, cellförnyelse och reparation.
  6. Omega-3: både hy och hjärna verkar påverkas positivt av detta kosttillskott.
  7. LCHF/keto-kost: jag älskar vegetariskt men hade ju brist på både det ena och det andra. Jag kan ha vegetariska dagar (eller veckor!) utan problem men min kropp mår definitivt bättre av att addera lite kött/fisk/kyckling. Här är jag noggrann med att det ska vara gräsbetat eller ekologiskt.
  8. Produkter från Beauté Pacifique och Gildaskolan: produkter med A- och C-vitamin samt AHA-syra ska inte underskattas även om min uppfattning är att en frisk hy alltid börjar på insidan. (Läs gärna Vägen till friskare hud av läkaren Helena Nyblom). Gildaskolans C-vitaminbehandling är underbar och får verkligen huden att stråla men det räcker inte…!

Att undvika rökning, alkohol och snabba kolhydrater tycker jag säger sig självt. Även frisk luft och bra syresättning spelar naturligtvis in, så även den psykiska hälsan… Fill yourself up with love!

Advertisements

One thought on “8 TIPS FÖR FINARE HY

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s