THE HEART OF THE ROSE

Alla som har läst Munken som sålde sin Ferrari känner till meditationsövningen “The Heart of the Rose”. Om man som jag tycker att rosor är något av det vackraste som finns så är det här en meditationsövning som alltid fungerar..! Många har svårt för att bara sitta på sin yogamatta (eller vad man nu väljer för plats!) med slutna ögon och stänga av tankarna, då kan det vara lättare att fokusera intensivt på något. I boken beskriver Robin Sharma hur huvudpersonen uppmanas att verkligen iaktta rosen; färgen, texturen, formen… När tankarna börjar vandra återvänder han till rosens hjärta och fokuserar sina tankar där. JA, det fungerar! 1 minut, 5 minuter, en timme – testa själv!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s