MACASMOOTHIE

Det händer inte jätteofta att jag gör smoothies men igår var jag så himla sugen! Jag älskar ju gröna smoothies och mest av allt en mix med spenat, avokado, mandelmjölk, risprotein och macapulver – den smakar allt annat än sött men det passar ju mig som tycker att smoothies på vaniljyoughurt är bland det värsta som finns..! Jag toppade med blåbär och hallon, det räcker som sötning för mig…

Risprotein är det enda protein jag tycker är ok (använder proteinpulver så sällan då det ofta är så processade produkter) om man inte vill ha mejeriprodukter/vassle. Risprotein (80 gram protein, 4 gram kolhydrater per 100 gram) innehåller alla essentiella aminosyror MEN med tanke på att det görs av fullkornsris som innehåller en hög halt av arsenik (ja, även ekologiskt) så är detta inte något jag äter dagligen.

Macapulver innehåller en massa c-vitamin och sägs även kunna balansera upp hormonerna (maca är en adaptogen)! Maca växer på 4000 meters höjd i Anderna och sägs vara planetens starkaste rot (kallas även för peruansk ginseng). Maca innehåller bl.a. 31 mineraler, 60 kända växtnäringsämnen, B1-, B2-, B12-, C- och E-vitamin (B1 behövs för en normal psykologisk funktion och för hjärtats och nervsystemets funktion, B2 behövs bl.a. för våra röda blodkroppar, huden och synen samt bidrar till minskad trötthet, vitamin C och E är viktiga antioxidanter som bl.a. skyddar våra celler mot oxidativ stress som sker vid bl.a. träning), 18 aminosyror, fettsyror och växtsteroler. Maca innehåller även kalium, svavel, kisel, jod, mangan och koppar. Jag tar ca 1 matsked.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s