CRODA DA LAGO

          Sju timmars hiking varav sista timman i åska, monsterhagel och ösregn! Dock helt fantastisk vandring upp mot Forcella del Formin. Vi valde att gå runt hela berget (vi mötte inga personer på vägen – detta är en lång tur!) och man klättrar liksom mellan stenar över en bergskam innan man kommer över på andra sidan berget. Utsikten är enormt mäktig och är man någorlunda fit måste man gå runt hela Croda Da Lago, upp till Forcella del Formin (2462), runda bergsmassivet och sedan ta sig ner till Rifugio Palmieri (och den överskattade Lago Federa…). Vi har alltid med oss picnic då vi älskar att kunna äta lunchen var vi vill! Idag lunchade vi med utsikt ner mot Cortina och en massa betande kor med bjällror. Många rifugios har helt ok mat men detta bör man kolla upp i förväg om man är matintresserad och inte vill riskera att äta korv med polenta… Kaffet däremot är alltid jättegott (här finns inget Nescafé)!

Vägen ner mot dalen från rifugion tog två timmar och var dåligt skyltad i slutet. Vi fick gå en omväg i ovädret innan vi hittade tillbaka till bilen men det var det värt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s