LAGAZUOI

                 L och jag älskade den här vandringen förra året och bestämde oss för att göra den igen. Vi gillar ju dock att gå uppför och här måste man ta kabinen upp till Lagazuoi för att sedan gå över berget och runt en sjö för att sedan komma ner i dalen på andra sidan och Rifugio Scotoni. Här är maten jättebra (väldigt sydtyrolsk!) och stämningen är så harmonisk. Om man vill kan man ta en buss en bit från rifugion för att komma tillbaka till Lagazuoi men vi valde att ta en annan led över berget. Uppfarten är brant och det känns i benen men väl uppe på toppen är utsikten fantastisk och resten av vandringsleden är inga problem (här är det blandade åldrar på de man möter…!). Jag var dock jättetrött efter vandringen och somnade på en bänk på Rifugio Lagazuois uteservering!

Hela området är präglat av Första Världskriget då Italien stred mot Österrike här uppe i bergen (det är en enormt ogästvänlig men mäktig miljö uppe på 2700 meter och det är svårt att förstå hur ett krig skulle gå till här. Själv får jag svindel bara av att gå för nära kanten..!). Italienarna värnar om sin historia och uppe bland bergen finns det gott om gamla tunnlar och grottor att gå in i, små kapell tillägnade de som fick sätta livet till och kyrkogårdar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s