THE MD EMPEROR HAS NO CLOTHES – EVERYBODY IS SICK & I KNOW WHY

Den här boken är så himla bra! Dr. Peter Glidden skriver (med glimten i ögat) om den moderna sjukvården och då framför allt ur en läkares perspektiv. Eftersom jag själv arbetar inom sjukvården så vet jag att den är fantastisk och fungerar perfekt många gånger – MEN! Att enbart förlita sig på att maskera symtom med läkemedel när det sällan löser orsaken till problemet är inte hållbart – för någon annan än läkemedelsindustrin.

Våra livsstilsval påverkar våra kroppar i så otroligt stor utsträckning och har en direkt effekt på vårt hälsotillstånd men få läkare ger t.ex. kostrekommendationer eller förslag på fysisk aktivitet. Jag har själv suttit med på läkarsamtal där det pratats om att det “bara är att höja insulinet när du äter kanelbullar”, “vi sätter in en till tablett mot biverkningarna” eller att “vi höjer dosen för du verkar inte längre svara på den nuvarande”. Orsaken till problemet/sjukdomstillståndet kvarstår men symtomen dämpas av läkemedel. Självklart behövs mediciner men i många fall kan det finnas andra alternativ att prova först. I boken beskriver Glidden hur kroppen reagerar på den här typen av symtomdämpande behandling; hur olika system kompenserar/går på högvarv/stängs av osv.

Detta är en bok att sträckläsa! J köpte den men jag tog den direkt! Säkert en eye-opener för många om man inte tidigare har läst böcker med liknande information. Och nej, detta är ingen new age/hokus pokus/healingbok – den backas upp av studier och forskning. Att vara skeptisk är jag expert på, jag vill alltid veta om det finns evidens bakom den information som presenteras – att göra sin egen research är viktigt. Jag delar inte alla Glidden’s åsikter men håller med om mycket.

Forskningsfusket och Pillerparadoxen är två klassiker inom samma område och gillar man dem bör man definitivt läsa Glidden’s bok.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s