EL BRITE DE LARIETO

När vi åkte förbi skylten till El Brite De Larieto förra sommaren bestämde vi att nästa år så måste vi kolla upp det här stället! Det finns några olika agriturismo runt Cortina men El Brite De Larieto sägs vara den bästa! Här går korna fritt och hela gården är 100% ekologisk. Vi parkerade innan kohagen och gick bland korna upp till restaurangen. Miljön är faktiskt helt underbar; en så fridfull och harmonisk plats och utsikten från uteserveringen är magisk. Restaurangen är supermysig i klassisk alpstil och servicen är perfekt.

De bjöd på små aptitretare som var riktiga carbbomber men jag smakade ändå och kunde konstatera att ölsorbet och brödsoppa inte riktigt var min grej…! Det var däremot förrätten med blandade delikatesser, tartaren, grönsakerna från Farmer’s market och T-bone steaken. Här är köttet garanterat gräsbetat, organic, ekologiskt – allt man kan tänka sig! Kocken Riccardo lagar maten enbart av råvaror från gården. Jag smakade på cheesecaken och tiramisun som båda var jättegoda men alldeles för söta för min smak.

Ett litet minus var att L och jag fick linspuré istället för kikärtspuré till vår T-bone steak. Här hade det nog blivit en miss i översättningen av menyn… Jag avskyr linser men tillsammans med gårdens hemmagjorda vispade smör smakade det ok…! Hit måste vi tillbaka i vinter!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s