ARNICA MOT SMÄRTA OCH INFLAMMATION

“Natural or chemical?” Frågade expediten i butiken när L skulle köpa smärtlindrande för sitt knä. Innan vi gick in sa jag att hon skulle fråga efter någon salva med arnica i då det är naturligt inflammationsdämpande och smärtstillande och detta var precis vad den kunniga expediten föreslog.

Arnica är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt inom antroposofisk medicin för att lindra tillfälliga led- och muskelsmärtor, stukningar, stelhet, blåmärken (här är den grymt bra!) och svullnader efter slag. Arnica aktiverar och harmoniserar formkraften, den har en stark förmåga att återställa strukturskador i vävnad, muskler och skelett. Den stärker blodcirkulationen, lindrar smärta och tar ner svullnad helt naturligt. Arnica kan användas vid akuta olycksfall såsom stukning, vrickning, klämskador, bulor och blåmärken men även vid led- och muskelsmärtor, onda knän eller armbågar och åderbråck.

L hade slagit i sitt knä när hon klättrade och kunde knappt böja det eller gå i nerförsbacke. Hon tog på arnicakrämen flera gånger under kvällen och nästa dag var knät nästan smärtfritt! Man ska inte underskatta naturens medicin, ofta har den ju använts i betydligt fler år än de läkemedel som finns på marknaden…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s