IMG_0598When I look at the full moon, I breathe in and out deeply and say,
“Full moon, I know you are there, and I am very happy.”

I do the same with the morning star.

When you contemplate a beautiful sunset, if you are really there, you will recognize and appreciate it deeply. 

Whenever you are truly there, you can recognize and appreciate the presence of the other, whether that is the full moon, the North Star, the magnolia flowers, or the person you love.

På en del platser är det lättare att connecta med sig själv och sitt inre. Lago di Sorapis är en sådan plats. Knäpptyst och stilla. Fjärilar och fågelsång. Vi träffade två italienare som berättade att området blir allt mer populärt för varje år och att de fasar för att sjön ska förstöras. Det går ingen väg hit utan en vandringsled på ca 2 timmar genom skogen och runt bergstopparna och sedan ner i dalen på andra sidan. Alltså en ganska svårtillgänglig plats att ta sig till men trots detta en populär plats. För att komma tillbaka till Cortina måste man antingen gå samma väg tillbaka, eller göra en monsterstigning (!) och runda en alptopp – en stig som tar ca 4 timmar och som innehåller små via ferrata-sträckor. Trots är man är uppe på över 2000 meters höjd är det alltid vindstilla här. Stigen går högt upp längs berget och här möter man sällan någon. L brukar säga att här löser sig allt och faller på plats, allt känns självklart och precis som det ska vara.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s