BRYSSELKÅL

Trots att vi åt så ren mat som möjligt i Italien så slank det ju ner lite för mycket mejeri…! Den här veckan blir det tillbaka till bulletproof. Jag älskar ju kål i alla former och brysselkål är en av de godaste grönsakerna jag vet! Brysselkålen är fiberrik, c-vitaminrik, innehåller antioxidanter, kalcium, kalium, folsyra, järn och betakaroten som förvandlas till A-vitamin i kroppen. Kål gynnar även nyttiga bakterier i tarmen, förebygger blås-, bröst-, prostata- och tarmcancer på grund av att de innehåller glukosinolat samt är starkt antiinflammatorisk. Kål innehåller dessutom pektin som sänker blodsockret och sägs även ha en detoxande och utrensande effekt.

Alla typer av kål är hur billiga som helst, trots att det är supernyttigt verkar det inte vara så himla många som köper detta. Utbudet på t.ex. ICA är alltid maxat så det är bara att välja och vraka i grönsaksavdelningen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s