CHOKLADKAKA MED RICOTTA


 Det där med att baka är ju som terapi för mig! Mamma hade beställt en chokladkaka med ricotta till en middag men inte hade jag något recept på det…! Vi åt en liknande variant i Cortina så jag googlade italienska recept och gjorde sedan en glutenfri variant med betydligt mindre socker. Mördegsbotten (smör, mandelmjöl, rårörsocker, ägg), ricottalager (ricotta, kesella, vaniljpulver, rårörsocker, ägg) och chokladkaka/kladdkaka (mandelmjöl, smör, bakpulver, vaniljpulver, kakao, ägg) bakades i olika temperaturer i ugnen och blev perfekt!

Trots mitt begränsade intag av mejerier hade jag serverat den här kakan med grädde! Kakan innehåller mandelmjöl istället för vetemjöl och rårörsocker (totalt knappt 1/3 av vad som angavs i receptet) istället för vanligt strösocker. Dock är detta tyvärr inte ett LCHF-friendly recept men kan så klart modifieras.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s