ENERGI

“Du bestämmer själv vad du vill fylla på med i ditt hjärta; positiv eller negativ energi. Den negativa energin kommer att sänka dig och hålla dig tillbaka medan den positiva energin kommer att lyfta dig och öka din kreativitet.”

Energi kan flöda, transformeras och smitta av sig. Jag känner direkt när en massa negativ/gammal energi har satt sig fast i kroppen och tynger ner – inte bara mig själv utan de runt omkring mig. Visst kan den här energin ersättas utifrån men enklast (och smartast!) är att vända sig inåt och börja hos sig själv. Ofta kan det handla om meditation men kanske framför allt om en aktivitet där man är fullständigt närvarande och bortkopplad från t.ex. Iphone och dator… Vad ska man göra då? Idag har jag bl.a. ägnat mig åt träning på Hagabadet, yin yoga, bastat, läst i min bok, lagat mat, promenerat i skogen och mediterat. Detta har gjort STOR skillnad för mitt välbefinnande och min stressnivå och jag önskar givetvis att varenda dag kunde vara så här fridfull. På vägen hem från Hagabadet lyssnade jag på en podd där neurologen Wendy Suzuki intervjuades angående de mest effektiva aktiviteterna för att främja hälsa, lycka och neuroplasticitet. Svaren var:

Meditation!

Rörelse!

En positiv inställning!

…detta gällde alltså varje dag! Wendy berättade sin egen historia om hur hon kört bil mellan lägenheten och labbet, ägnat sig åt noll minuter meditation eller fysisk aktivitet och levt på take away. När vågen visade alldeles för mycket utbildade sig Wendy till fitnessinstruktör, började kombinera sina föreläsningar med ett träningspass och genomförde studier på hur fysisk aktivitet påverkar neuroplasticitet. Allt finns att läsa om i hennes bok Healthy Brain, Happy life…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s