RAW ÄPPELCIDERVINÄGER

2 tsk av Renée Voltaires äppelcidervinäger och lite citron i ett glas vatten är ett perfekt sätt att starta dagen. (J är mer extrem och mixar även i himalayasalt och grönt te… Jag testade med matchapulver men det blev inte jättegott).

Äppelcidervinäger anses vara väldigt detoxande (innehåller bl.a. kalium) för kroppen och är dessutom bakteriedödande. Jag tycker att blandningen av vinäger och citron är jättegod och kan dricka detta även under dagen eller till mat. I mer extrema fall – typ influensa, halsinfektion eller förkylning så brukar jag dricka varmt vatten med honung, äppelcidervinäger, citron, kanel, ingefära och cayennepeppar. Det låter kanske som en häxblandning men den är grymt effektiv och ska inte underskattas!

  • Vinäger har i djurstudier på råttor visats kunna minska vissa av de riskfaktorer som är sammankopplade med hjärtsjukdomar. Det kan bland annat sänka kolesterol- och triglyceridnivåer. Ättiksyran i vinäger verkar kunna ha en blodtryckssänkande effekt.
  • När du dricker äppelcidervinäger får du i dig vätskans antibakteriella egenskaper som hjälper dig att hålla akne under kontroll, gör huden mjukare, får bort akne samt balanserar hudens PH-värde.
  • Hos råttor och i cellprover har vinäger visats kunna döda cancerceller och minska tumörer.
  • Äppelcidervinäger verkar kunna bidra till att hålla blodsockret mer stabilt.
  • Äppelcidervinäger är utmärkt för att stödja matsmältningen, genom att stimulera magsäckens utsöndring av magsyra.

Det finns kosttillskott med äppelcidervinäger i kapselform men skippa detta! Det är mycket dyrare och jag tror att äppelcider i den naturliga formen är mer effektivt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s