GUDMUNDSGÅRDEN

ca23f6_164d4457ea6c4441b6ef74bf7f05d28d~mv2.jpg_srz_1903_818_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srzJag ÄLSKAR ju grädde över allt annat och lagade den här fläskfilégrytan (receptet kommer från 56kg-bloggen). Det är sällan jag äter mejerier men var tvungen att testa då det lät så himla gott. Jag äter nästan aldrig fläsk men när jag väl gör det måste köttet vara ekologiskt och komma från ett ställe där jag vet att djuren föds upp med omtanke. Därför åkte vi förbi Hallands äldsta gårdsslakteri och handlade på Gudmundsgården!

700 gram fläskfilé
1 gul lök
1 röd paprika
250 gram färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
salt, peppar, ev kinesisk soja
2 dl riven lagrad, smakrik ost
salt, peppar, ev kinesisk soja

  1. Putsa och skiva köttet. Stek upp i smör.
  2. Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och stek upp i stekpanna.
  3. Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta/panna och rör ner grädde, crème fraiche och smaksättningar. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten (hoppade över osten då det redan var så mycket mejerier i grytan!).
Hur lätt som helst att laga och faktiskt så gott! Dock (!) är det mejeri overload i den här maträtten och jag som inte är van vid att äta mejerier märker av det direkt; det poppar alltid upp lite finnar, kroppen blir svullen och jag får verkligen cravings för mer mejeri. Ibland kan det vara värt att äta lite mejerier men då får man ju vara medveten om vad som väntar…! De som tål laktos och mjölkprotein kommer garanterat att gilla det här receptet…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s