KETO FÖRLÄNGER LIVET

Imorse läste jag den här artikeln: A Ketogenic Diet Extends Longevity and Healthspan in Adult Mice. Strikt LCHF/KETO verkar alltså förlänga livet, bevara muskelmassa och även förbättra minnet. I alla fall på de möss som deltog i studien… Med all den kunskap som finns idag är jag övertygad om att vårt intag av socker (kolhydrater) måste begränsas om man vill minimera risken för sjukdom och istället öka livskvaliteten. Om kosten ska vara 100% ketogen eller ej verkar väldigt individuellt; allt från stress till allvarliga sjukdomar som cancer kan avgöra den optimala fördelningen av protein, kolhydrater och fett. (Kolla in detta på Kostdoktorn!).

Jag försöker att äta så ketogent som möjligt och alltid LCHF. Detta är ju väldigt lätt för mig då jag älskar fett och aldrig får cravings för socker! Om jag blir sugen på något så inkluderar det nästan alltid mejeri och resultatet av grädde och ost innebär alltid riktigt dålig hy med både eksem och finnar och en obehaglig känsla av svullnad i kroppen. Därför undviker jag detta till 99%! Dock testar och justerar jag fördelningen av makronutrienter beroende på hur jag mår, min aktivitetsnivå och hur kroppen känner och beter sig. Tricket är som alltid att lyssna på kroppen…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s