FRÖKNÄCKE

  Jag blev så himla inspirerad av en kollega som hade bakat fröknäcke och tagit med till jobbet! Jag mixade 3 dl blandade frön med 1 dl mandelmjöl, 2 msk kokosolja och 2,5 dl kokande vatten. Lät fröna svälla lite och kavlade sedan ut smeten på en plåt, strödde över havssalt och gräddade en timma i ugnen på 150 grader. Så enkelt och så gott!

Nu äter jag ju väldigt sällan “LCHF”-bröd som detta då min kropp inte reagerar fantastiskt på frön plus att jag älskar bröd och knäckebröd så mycket att det blir som en dessert för mig! Jag väljer alla gånger fröknäcke + ost istället för söta efterrätter men är också medveten om att detta är extremt lätt för mig att överäta. Dessutom är det många som är känsliga för nötter och frön när det gäller ketos, och viktminskning. Äter man t.ex. LCHF men undrar varför viktnedgången uteblir kan en orsak vara ett för liberalt intag av nötter och frön. Här får man testa sig fram då alla kroppar reagerar olika. Jag är jättekänslig för mejeriprodukter och just nötter och äter därför detta väldigt sällan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s