GÖR MOBILEN OSS DEPRIMERADE?“Ju mer tid högstadieelever tillbringar framför sina mobiler, desto mer problem med nedstämdhet och depression. De som tillbringar mer än tio timmar i veckan framför skärmar är den grupp som upplever sig som minst lyckliga. De känner sig mer ensamma och de sover sämre.”

Digital disciplin – att stänga av mobilen ett par timmar per dag – är något Anders Hansen (överläkare och författare till artikeln i SvD) rekommenderar. Detta är något som gäller både vuxna och tonåringar. Jag håller med till 100%. Jag är som de flesta andra i stort sett beroende av min iPhone, i alla fall trodde jag det. För en vecka sedan glömde jag den i min pappas bil och kunde inte smsa, ringa, fota, läsa nyheter, kolla Facebook, Instagram eller något annat fullständigt oviktigt på hela dagen. Det var fantastiskt! På natten sätter jag den på flight mode och på dagarna (och faktiskt nästan jämt) har jag den på ljudlös. Viktiga samtal talar nästan alltid in ett meddelande, ringer tillbaka eller skickar sms. I de sociala nätverken händer knappast något som jag behöver veta just precis NU! Det är otroligt skönt för sinnet att inte känna ett behov av att konstant behöva kolla ett flöde av händelser. Testa själv!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s