FOUR SIGMATIC – MUSHROOM COFFEE MIX

    En mix av kaffe, cordyceps och chaga, kaffe med svamp alltså…! Cordyceps har starka immunförsvarshöjande egenskaper och växer på höga höjder i Nepal och Tibet. Tidigare ansågs den här svampen en lyxprodukt men idag är den en vanlig del av den traditionella kinesiska medicinen. Cordyceps sägs ha positiva egenskaper vad det gäller framför allt energiproduktion och uthållighet men inom kinesisk medicin används den även vid behandling av t.ex. kronisk trötthet, astma, impotens, anemi, högt kolesterol och njurinflammation. Cordyceps sägs även kunna motverka åldrande och oxidativ stress samt används faktiskt i behandling mot hepatit B.

Chaga (strängticka) kallas i Sibirien för odödlighetens svamp så då måste den ju vara extremt kraftfull! Chaga är en medicinalväxt som också den stödjer immunförsvaret, stimulerar nervsystemet, förbättrar matsmältningen samt har antibakteriella och desinficerande egenskaper. Chaga påverkar även huden och sägs förbättra elasticiteten.

Mixen som jag köpte smakar ungefär som det kaffe man köper i USA – väldigt svagt alltså. Dock inte den minsta bismak av någon konstig svamp! Jag mixade i extra kaffe, ghee och MCT-olja. Som svensk och kaffeberoende tror jag det lättaste är att bara hälla den där påsen i sitt vanliga kaffe! Nu förväntar jag mig extrem energi under dagen…!

Läs vidare om cordyceps på Dr. Axe’s hemsida!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s