KETOGEN KOST GER BÄTTRE EFFEKT ÄN ANTIPSYKOTISK MEDICIN

Jag älskade Åsa Nilsonnes bok “H” om hur hjärnan fungerar under förälskelse. Idag läste jag en intervju med Åsa (psykiater) i SvD där hon berättar om sin erfarenhet kring psykofarmaka (som hon aldrig har skrivit ut på grund av rädsla) och dess effekter och framför allt biverkningar. Åsa jämför effekten av psykofarmaka med alkohol:

“Alla reagerar olika. Någon blir aggressiv, en somnar, en tredje blir kärleksfull medan vissa verkar ganska oberörda eller mest uppspelta.”

Åsas senaste bok ”Processen – möten, mediciner, beslut” som är en professionell självbiografi handlar om de mänskliga möten som har hjälpt henne att växa i sitt yrke som psykiater. Jag väntar på att den ska dimpa ner i brevlådan och ser fram emot sträckläsning! Medan jag väntar på leverans läser jag vidare om de senaste studierna kring ketogen kost och psykosmedicin – alltså wow! Att antipsykotisk medicin kan bidra till skyhöga insulinnivåer och insulinresistens (som i sin tur orsakar bl.a. hjärt-kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och fetma) är allmänt känt men att en lågkolhydratkost (som istället reverserar dessa tillstånd) ger bättre resultat än medicin hos patienter med psykotiska symtom har inte studerats förrän nu. Let food be thy medicine and medicine be thy food…! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s