REN MAT – DEN SMUTSIGA SANNINGEN

Kolla in den här BBC-dokumentären med Dr Giles Yeo. Den handlar om den senaste trenden inom dieter/nutrition – clean eating och hur detta koncept förändrar vår relation till mat, inte minst via sociala medier. Vad innebär egentligen “ren mat”, får man cancer av kött, kan man påverka blodets pH-värde för att på så sätt undvika sjukdom, är gluten farligt, bör man äta enbart en vegetarisk kost där smoothies, bär och nötter utgör basen…?

Dr Yeo undersöker och ifrågasätter de teorier som presenteras i filmen. Jag håller med om att man ska äta så rent som möjligt och att processad mat (jag inkluderar även “factory farmed” kött här) inte är särskilt hälsosamt. Dock finns det alltid ytterligheter och jag är mycket skeptisk till t.ex. Young’s pH-diet som han själv påstår kan bota cancer samtidigt som jag länge har gillat Deliciously Ella’s vegetariska approach, som en del av kosten. Min uppfattning är att vår kost i allra högsta grad påverkar vår hälsa, dock kan det vara svårt att veta vilka man ska tro på och därför krävs det att man ifrågasätter och själv tar reda på fakta.

Kanske kan dokumentären bidra till lite klarhet, kolla in den här! Läs även vad Martina skrev på sin blogg för ett tag sedan angående clean eating-trenden!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s