RUBY WAX: FRAZZLED

Skrattar ihjäl mig och är bara på första kapitlet i komikern Ruby Wax bok Frazzled! Jag fick ett sms av min pappa för några veckor sedan där han sett en intervju med Ruby där hon berättade om sitt psykiska mående och att hon i hela sitt liv drabbats av återkommande depressioner. När inget hjälpte bestämde sig Ruby för att studera mindfulness och KBT på universitetsnivå och sedan dela med sig av sin erfarenhet. I boken finns ett sexveckors-program och en massa tips och råd för den stressade som vill ha ett mer harmoniskt och hälsosammare liv.

“För femhundra år sedan dog ingen av stress. Det är den moderna människan som har uppfunnit detta koncept och idag låter vi det styra oss. Vi har lärt oss balansera på tjugocentimeters-klackar och har uppfunnit manicker som låter oss kolla jobbmejlen samtidigt som vi nattar ungarna och hashtaggar kärlekslivet med partnern, men känslomässigt befinner vi oss fortfarande på primatnivå.” 

Boken finns även på svenska!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s