SOCKER OCH DEPRESSION

“Var tredje svensk konsumerar mer socker än vad som krävs för att riskera depression. Två olika studier har visat ett orsakssamband som bara anats i tidigare forskning. Risken för psykisk ohälsa som depression och ångest ökar markant för den som äter mer än 60 gram socker per dag.” 

“I januari 2017 fick vi resultaten från den första försöksstudie som någonsin utformats enbart för att ta reda på om det går att behandla svår depression med bra mat. Bland de patienter som fick kostråd fanns både de som också fick medicin och de som inte tog läkemedel. Det visade sig att effekten av kostråden var mycket bättre än behandling med bara medicin och samtalsterapi.”

Jag är ju inte det minsta förvånad och längtar till när sjukvården inser att psykisk ohälsa går att behandla på annat sätt än med starka läkemedel där biverkningarna faktiskt i många fall är både skrämmande och allvarliga. Hela kroppen servar hela kroppen – hjärnan är inte frikopplad (!) och påverkas i allra högsta grad av det bränsle som kroppen tankas med.

“Människor med psykiska problem, autism och andra neuropsykiatriska och neurologiska sjukdomar har närmast regelmässigt problem med magen. Det är dubbelriktat och det sker en rundgång, men den stora majoriteten av signaler går från tarmen till hjärnan.” 

Läs SvD’s spännande artiklar här.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s