BRAIN OCTANE OIL

Jag beställer Brain Octane Oil (Består av 100% kaprylsyra, 18 ggr mer koncentrerat än i kokosolja. Kaprylsyra tas snabbt upp av kroppen jämfört med andra fetter och omvandlas till energigivande ketoner.) från Succeeder och “instant bulletproof coffee” från finländska Warrior Coffee. Mixen tänkte jag skulle få följa med till jobbet eftersom den bara är att blanda med varmt vatten! De flesta dagar börjar jag nästan alltid med en bulletproof coffee då den ger energi ända fram till lunch. Jag är dock efter flera år med denna dryck fortfarande väldigt känslig för MCT-olja och blir lätt superstressad i kroppen om jag tar för mycket och håller mig till ca 1 tsk. Sedan jag minskade på kaffet kan jag inte heller dricka de mängder jag gjorde tidigare… Detta kan ha att göra med hur kroppen metaboliserar kaffe och att jag inte är lika tolerant som tidigare (då jag kunde dricka kaffe och sedan gå och lägga mig!).

Kaffe + 1 tsk gheesmör + 1 tsk Brain Octane Oil = Bulletproof! 

Så här skriver Succeeder om MCT-olja på sin hemsida:

Medellånga mättade fettsyror (MCT, Medium Chain Triglycerides) är en unik form av fett som kan ge en lång rad positiva effekter. På grund av deras kortare kedjelängd (8 till 10 (12*) kolatomer), har MCT ett antal unika egenskaper som ger dem fördelar över längre fettsyror.

  • Den kortare kedjelängden innebär att MCT snabbare absorberas och förbränns av kroppen, vilket resulterar i en mycket snabbare omvandling till bränsle för omedelbar användning av organ och muskler. MCT tas nämligen upp, utan behov av galla, från tarmen direkt till blodet (portådern) som är på väg till levern, till skillnad från de längre fettsyrorna som går via lymfan och först därefter vidare till levern. Hastigheten med vilken kroppen tar upp MCT kan jämföras med upptaget av glukos.
  • MCT omvandlas därefter i levern i stor utsträckning direkt till energi i form av ketoner och lagras endast till mycket liten del som fett. De energihöjande egenskaper som tillskrivs MCT beror på att de korsar mitokondriemembranet mycket snabbt, och inte kräver närvaro av transportmolekylen karnitin, vilket de längre fettsyrorna gör. Resultatet blir ett överskott av acetyl-koenzym A, som efter olika metaboliska vägar resulterar i produktion av ketoner. Ketoner är ett av två ämnen som hjärnan kan använda för energi (glukos är det andra).
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s