HALVA VÄSTSVERIGE ÄR FETA

Att halva Västsverige nu är dokumenterat överviktiga och därför har större risk att drabbas av t.ex. diabetes förvånar inte, det gör dock en av lösningarna på problemet som presenteras i artikeln:

“…en ny svensk studie som visar att gastric bypass-operationer kan hjälpa diabetespatienter.”

“När man går ner i vikt räcker bukspottskörtelns produktion av insulin till för att kroppen ska sköta sig själv utan läkemedel. Det här är ett stort framsteg för de som har diabetes – vi rekommenderar att fler ska få möjlighet till gastric bypass-operation.”

Så säger Magnus Sundbom, professor på institutionen för kirurgiska vetenskaper vid Uppsala universitet. Givetvis går man ner i vikt av en operation som hindrar dig från att äta och ta upp näring. Jag glömmer aldrig de gastric bypass-opererade patienterna jag såg på KAVA, de som det inte hade gått så himla bra för, de som gjort över 20 re-ops, fått hårväxt i ansiktet och sådana allvarliga problem att de nästan tynade bort.

Det finns andra sätt att ta till än kirurgiska ingrepp i friska organ, man kan t.ex. lägga om kosten och kanske till och med hela den livsstil som orsakat det nuvarande hälsotillståndet…! På Kostdoktorn (där nästan all information är gratis!) finns många tips och fakta på hur detta kan göras med hjälp av en lågkolhydratkost. Det framstår som betydligt mer smärtfritt, enklare, hälsosammare, billigare och godare än en gastric bypass!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s