HOLY BASIL!

Mitt favoritte just nu! Det sägs att tulsi (holy basil) är effektivt mot stress, ångest och oro. Holy basil är en adaptogen och används inom den ayurvediska medicinen för att behandla t.ex. ångest, binjureutmattning, hypotyreos och acne. Dessutom sägs holy basil ha en positiv effekt på blodsockret.

“En adaptogen ska öka kroppens ospecifika försvar mot kemiska och biologiskt skadliga faktorer och ha en normaliserande inverkan på kroppsliga funktioner, samt vara helt utan biverkningar både på kort och lång sikt. Den arbetar på och strävar efter att normalisera kroppsfunktionerna på ett naturligt sätt så att de hamnar i balans. Samtidigt ökar den kroppens tolerans mot stress oavsett vilken form stressen orsakas av. Det kan vara stress orsakad av sjukdom, miljögifter, för mycket arbete eller överträning. En adaptogen botar inte sjukdomar utan förbereder kroppen på att läka sig själv.”

Jag dricker 1-2 koppar te om dagen men holy basil finns även i kapselform. Just det här teet köpte jag i London men även Pukka har ett liknande!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s