FÖRKYLNING – DETOX OCH HUSKURER

Jag vaknade upp med halsont som jag inte har haft på flera år. Jag blir väldigt sällan sjuk (feber, influensa, halsont etc) men nu känns det som att jag har blivit attackerad av ett riktigt elakt virus! Min teori är att stress och högt tempo gör att kroppen är betydligt mer mottaglig för bakterier och virus då den inte fått optimal återhämtning. Riktigt dålig tajming som alltid med sjukdom och jag kommer att ägna hela måndagen åt detox!

  • Jag tar redan en ganska hög dos C-vitamin (+MSM) dagligen (ca 4000mg) och kommer att öka den. Även mina mineraler, omega-3 och D-vitamin är jag noga med. Detta tar jag också dagligen.
  • Min blandning av äppelcidervinäger, citron, kanel, gurkmeja och ingefära som mixas med varmt vatten. Ibland blandar jag i honung men då får vattnet inte vara för varmt. Manukahonung är att föredra men även svensk kvalitetshonung har positiva egenskaper. Många sorter består av en mix av EU och non-EU-honung och är ofta uppblandade med fruktos – undvik dessa!
  • Jag älskar min yogi-näskanna som under några veckor har blivit förvisad till ett skåp – den ska användas två gånger dagligen. Jag som ofta har problem med mina bihålor brukar skölja näsan morgon och kväll och det gör jätteskillnad.
  • Smoothies! Dock utan vaniljyoghurt/mejerier och en massa söta frukter… Spenat, grönkål, avokado, maca, matcha, spirulina, chlorella osv…
  • Mängder av vätska! Jag är sällan sugen på kaffe när jag är sjuk och ört-teer + matcha-te är perfekt vid förkylning.

Jag undviker paracetamol och ibuprofen då jag tror att det är bättre för kroppen att ta hand om viruset utan detta (som faktiskt bara maskerar symtomen). De gånger jag tagit t.ex. Alvedon svarar jag så bra att jag nästan känner mig frisk, sedan slår det alltid tillbaka och jag blir ännu sjukare. Kroppen läker sig själv om man ger den rätt förutsättningar! L tipsade även om ColdZyme – en medicinteknisk produkt, som kan utöva sin effekt genom att skapa en tillfällig, lokal, skyddande barriär på ytan av slemhinnan i munhåla och svalg. I motsats till läkemedel har produkten inte någon farmakologisk, metabol eller immunologisk effekt.

Givetvis blir det även meditation på min ECO-ION-matta från My Spirit. Den friktion som skapas när kroppen rör vid ECO-ION™-materialet frigör höga koncentrationer av negativa joner i luftmiljön. Jutefiber alstrar höga koncentrationer av elektriskt laddade partiklar, negativa joner, som kan avlägsna skadliga ämnen och allergener från luften. Negativa joner har visat sig minska symptom relaterade till astma, depression, ångest och ökar kroppens förmåga att absorbera syre.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s