HUR MAN KURERAR EN FÖRKYLNING PÅ TVÅ DAGAR

…eller hur man i alla fall blir betydligt friskare! Jag är fortfarande förkyld men utan det minsta halsont! Det blev alltså bara en dag med så ont i halsen att jag inte kunde svälja. Jag inhandlade ColdZyme och sprayade varannan timma så förmodligen har den gett effekt. Jag följer även Dave Aspreys lista på allt man kan göra för att korta ner förkylningstiden, det finns här. Dock blev det tyvärr inget C-vitamin-dropp eller epsombad…

Vitlök
Ingefära
Citron + C-vitamin
Gurkmeja
Raw honung
Lavendelolja
Eucalyptusolja
Nässköljning
ColdZyme

Förra året fick jag bihåleinflammation och antibiotika som jag tillslut tog motvilligt i 14 dagar. Ska man lyckas kurera en förkylning på två dagar bör man stanna hemma och inte gå till jobbet (för övrigt är min uppfattning att kollegor inte uppskattar förkylningsvirus!). Kroppen måste få vila för att kunna reparera/återhämta sig, något som jag själv har svårt att acceptera. Jag vill gå till jobbet, springa i skogen, gymma och anmäla mig till pilatesklasserna som vanligt. Alla de gånger jag har kört på i det tempot har jag givetvis blivit mycket sjukare. Det är viktigt att ha förmågan att kunna varva ner och istället för den vanliga träningen gå en promenad för att få frisk luft.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s