VITAMINER – MINERALER – OMEGA 3

Den där D-vitamindosen är minst sagt låg så här års! Jag tar lite olika tillskott för att försöka kompensera; vitaminer, mineraler och omega-3, och funderar varje vinter på om det verkligen är hälsosamt att bo så här långt norrut… Det värsta jag vet är kyla, blåst och nederbörd i någon form och tyvärr får man alltför ofta uppleva kombinationen av dessa tre i Göteborg. Vädret är som upplagt för sjukdom och trots att jag var förkyld en kort period är inte kroppen helt återställd än. Det är fortfarande höga doser C-vitamin, salvia-te, ingefära och sköljning med näskannan…

  • Vitaminer och mineraler brukar jag köpa från Holistic. Deras buffrade C-vitaminpulver tar jag dagligen.
  • Liksom D-vitamin är B-vitaminer extremt viktiga för den psykiska hälsan. Glöm inte dessa! För att kroppen ska kunna bilda D-vitamin naturligt måste huden exponeras för solen – i ca 30 minuter.
  • Omega-3 tar jag i flytande form.
  • Mjölksyrabakterier för tarmfloran (=immunförsvaret). LactoVitalis från Holistic tar jag i perioder.
  • Glöm inte grönsakerna! Broccoli, blomkål, spenat, sparris, grönkål…

Trots att jag verkligen försöker att leva så hälsosamt som möjligt mår min kropp inte alls bra på vinterhalvåret. Frågan är hur man biohackar det? Kanske genom en flytt till ett varmare land eller halvårssemestrar?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s