ÄKTA VARA – ÅRETS MATBLUFF

Jag älskar Äkta Vara; en ideell medlems- och konsumentförening som driver frågor om bättre matkvalitet: färre tillsatser, mer råvara – mer mat i maten! I veckan avslöjade de årets matbluff 2017 och första priset gick till produkten Polaricas kronhjortsskav.

“Tillverkarens namn till trots kommer köttet i denna skav varken från vilda djur eller från polartrakterna. Istället kommer råvaran från farmade kronhjortar som fötts upp på Nya Zeeland, vilket framgår av ingrediensförteckningen. Trots detta berättar förpackningen snarare om vilda djur och den svenska vildmarken. Lapplands natur verkar av allt att döma ha fått stå motiv för bilden som pryder den. På baksidan står dessutom stort: “Mat från vildmarken”.”

LÄS  ALLTID på förpackningen om du inte vet vad produkten innehåller! I kronhjortsskaven finns alltså inget svenskt kött utan innehållet kommer från farmade kronhjortar som fötts upp på Nya Zeeland. Här finns det information om uppfödningen… NOLL wild food i den förpackningen alltså!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s