INGEFÄRSSHOT

Den här mixen är perfekt i förkylningstider och så stark att det bränner i halsen! Jag juicade extra mycket ingefära, ett äpple, en morot, en citron och en lime. För att få juicen ännu finare brukar jag sila den. På bilden är juicen outspädd och är superstark, på morgonen brukar jag blanda ut den med citron, vatten och gurkmeja. Ibland har jag med mig utspädd juice i en vattenflaska och sippar på hela dagen.

Ingefära innehåller antioxidanter och verkar antiinflammatoriskt – sägs vara bra för matsmältning, fettförbränning och immunförsvaret. Studier visar även att ingefära är bra för hjärt-kärlhälsan, dock ska man vara försiktig med ingefära om man står på blodförtunnande läkemedel eftersom ingefära sägs förstärka den effekten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s