ALKALINE PLANT BASED DIET

J hade med sig de här böckerna som jag kastade mig över! Jag varvar dessa med The Better Brain Solution och det är många likheter i de “hälsoböcker” jag läser; grönsaker, örter, kryddor, gräsbetat kött, minimerat intag av mejerier, nolltolerans för sojaprodukter, vikten av mineralbalans och basisk föda, för att nämna några. Som före detta vegetarian älskar jag grönsaker och jag tror fortfarande att majoriteten av kosten bör komma från växtriket. Dock räcker det att studera människan ur ett evolutionärt perspektiv för att förstå varför kött bör ha en naturlig plats på tallriken. Jag hamnar ofta i veg/kött-diskussioner men jag är också emot massproduktion och köper så ofta jag kan från lokala slakteri, ekologiskt och organic! Vem som helst (nästan…) kan räkna ut att det är en onaturlig metod att föda upp djur på löpande band och att det givetvis har en negativ inverkan både på människor och miljö. Detta gäller även fiskodlingar och grönsaksgrödor à la Monsanto. You are what you eat ate!

Aqiyl Aniys uppfattning är att kroppen behöver en så basisk föda som möjligt för att blodets pH-värde ska vara optimalt (ca 7,4) och på så sätt bidra till ett välfungerande immunförsvar. (Detta pratade ju redan Otto Warburg om när han tilldelades Nobelpriset 1931 för sin forskning på cancerceller och konstaterandet att de inte kan överleva i en basisk miljö…). Dieten är vegansk och tar även hänsyn till hållbarhet och ekosystem. Mycket spännande!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s