LJUNGHONUNG

Den där ljunghonungen ska tydligen vara den svenska varianten av manukahonung! Ljunghonung är ju extremt gott (honung är den bästa, och kanske enda, sötman som jag gillar!) och det hade varit fantastiskt om man ska tro forskningen som visar att just den här varianten har egenskaper som kan jämföras med manukahonungen. Det var en brittisk studie som visade att ljunghonung verkar antibakteriellt och kan döda streptokockbakterier. Ljunghonungen kan liksom manukahonungen användas även till hud- och sårvård (och skönhetsvård!).

Honung i medicinskt syfte ska inte hettas upp utan helst användas ”raw” då många av de enzymer, bakterier och andra aktiva ämnen som finns i produkten lätt skadas av upphettning, jag tar en matsked på kvällen nu när jag har halsont så det är upp till bevis men idag vaknade jag faktiskt symtomfri…! Honung innehåller vitaminer, mineraler, enzymer och aminosyror. Tänk på att det fuskas enormt mycket med honungsproduktion; det mixas, blandas ut och så vidare… En burk kvalitetshonung kostar runt 80-100 kr och är värd varenda öre. Det bästa är så klart om man har möjlighet att köpa direkt från biodlaren!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s