THE QUEEN OF THE DOLOMITES


Start 04.30 och det finns ju bara en som kan köra bil så tidigt…! Många tycker det låter jättejobbigt att köra hela vägen från Göteborg till Italien (ca 17 timmar) men helt ärligt så är det skönare än att flyga. Man kan stanna var man vill, äta när man vill, dricka kaffe när man vill, slippa transferbussar och flygplatser och slippa bära runt på sin packning! J med familj brukar köra nattetid (=ingen trafik eller köer) men jag är ju tyvärr ingen nattuggla så det är i stort sett omöjligt för mig att hålla mig vaken. Så här åker vi:

Göteborg-Gedser-Rostock-Berlin-Nürnberg-München-Innsbruck-Cortina

Sista biten tar ca en timma men är inte längre än ca 6 mil. Detta är en extremt dålig sträcka med trasig, slingrig och smal väg, mycket vilt och kolsvart. Min pappa får av någon konstig anledning alltid köra här (!) men har gjort det nu så många gånger att han har koll på när det svänger och inte! Som tur är har de reflexer längs vägrenen. Det är en jätteskillnad att köra på vinterhalvåret då det i stort sett inte är några köer eller vägarbeten. På sommaren kan man räkna med 3-4 timmar extra på grund av detta…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s