SAN BRITE – CORTINA

                San Brite är vår absoluta favoritrestaurang i Cortina. I somras var vi här och köpte med oss deras egenproducerade mejeriprodukter då de har en gård; El Brite de Larieto (agriturismo) där vi var och åt middag. San Brite ligger lite närmare Cortina och är deras fine dining restaurant och ett måste om man åker hit. Helt enkelt fantastiskt på alla sätt! Äkta och närproducerade råvaror, vackra presentationer och uppläggningar, jättetrevlig personal och en stämning som är magisk.

Huset är nybyggt med en otrolig känsla för detaljer. Rustikt, modernt, genuint och mysigt. När vi kom dit stod en av kockarna och gjorde en brasa utanför entrén! Då vi hade avslutat middagen (italienarna äter som bekant i flera timmar och vi älskar det!) kom kocken Riccardo Gaspari ut och gick runt och pratade med samtliga gäster!

L och jag hoppade avsmakningsmenyn och valde kronärtskocka till förrätt och entrecôte till varmrätt. Högsta betyg! Desserten glömde jag fota men L beställde in olika typer av chokladglass och förstod varför hon hade ätit detta varje dag då hon bodde i Italien…!

Missa inte denna restaurang! Stämningen, maten, inredningen – allt är underbart vackert. I sommar hoppas vi kunna njuta av utsikten från uteserveringen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s