Undrar vad som har störst healing power; antibiotikan eller den här underbara hunden? Djur bidrar med en otroligt rogivande energi och jag är övertygad om att just psykiatrin som jag arbetar inom skulle se mycket annorlunda ut om djur inkluderades i patienternas vårdförlopp…

Love is the most important healing power there is! 

Medan jag och hunden drack kaffe läste jag den här intressanta artikeln om psykisk ohälsa, ketogen kost och psykofarmaka.

  • Antipsykotiska läkemedel som Risperdal, Seroquel och Abilify är kända för att orsaka insulinresistens och kroppen kan då få svårt att producera ketoner. Under de första dagarna på en ketogen diet gör sig kroppen av med mycket vätska, de som medicinerar med litium får då en högre litium-koncentration i blodet vilket kan leda till biverkningar som tremor och koncentrationssvårigheter.
  • För de som äter preparat som Topimax, en medicin som redan påverkar njurarnas funktion och blodets pH-värde är det extra viktigt att hålla koll på elektrolyter då njursten är en av biverkningarna. Att se till att dricka mycket vatten är en vanlig rekommendation även för de som inte äter low carb.
  • Även blodtrycksmedicin (och antipsykotiska preparat som t.ex. Zyprexa och Zoloft) kan behöva justeras på en ketogen diet då blodtrycket ofta sjunker utan medicinering när kroppen gör sig av med vätska.

Den ketogena dieten är powerful och kan ändra mycket i kroppens biokemi, just därför är det viktigt att känna till effekten av olika typer av läkemedel i kombination med lågkolhydratkost. Kolla in den!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s