HAPPINESS

Just nu läser jag Happiness av Matthieu Ricard och den är SÅ bra! Hade jag läst den här boken för tio år sedan hade jag aldrig orkat ta mig igenom den. Jag visste inte då vad jag vet nu. Den är filosofisk och varje mening kräver fokus och eftertanke. Som så många andra böcker inom detta ämne handlar boken om att vända sig inåt istället för utåt – att förstå att det går att ta kontroll över sina tankar och känslor. Varje kapitel avslutas med en meditativ övning. Jag rekommenderar Happiness men inte som första bok inom ämnet. Jag läser max 20-40 sidor åt gången då jag måste tänka efter och fundera på vad författaren egentligen menar. Helst läser jag på kvällen innan jag ska sova då jag älskar att varva ner med en bok och sedan få låta all information liksom sjunka in i hjärnan under natten…!

Why stay on the boat of mental anxiety?
Make your mind as vast as the sky,
and you will find that the waves of afflictive emotions,
have lost all the strength you had attributed to them. 

Köp den här!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s