INUTI PSYKOPATHJÄRNAN

Morgonens intressanta artikel till kaffet! Arbetar man som jag inom psykiatrin är chansen stor att man träffar på patienter med psykopatiska drag. Är man intresserad av psykiatri och hjärnans komplexitet så är SvD’s artikel om hur psykopater ser på världen otroligt spännande.  Enligt den senaste studien visar det sig att psykopater kan förstå hur andra tänker och känner, men bara om de själva vill…! Psykopater är ju som bekant känslokalla, narcissistiska, själviska och saknar empatisk förmåga men en studie som gjorts på amerikanska fångar visar att psykopater faktiskt kan välja att ta in en annans perspektiv, om det passar. Dock mentaliserar de inte automatiskt. Exakt varför psykopater beter sig på ett visst sätt är oklart, men det handlar om en komplex blandning av genetiska och miljömässiga faktorer och här krävs mer forskning.

Läs artikeln här!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s