DATORSPELSBEROENDE ORSAKAR PSYKISK SJUKDOM

Läser artiklarna om datorspelsberoende till morgonkaffet och det här är så skrämmande; hur datorspelande kan påverka hjärnan i så stor utsträckning att det resulterar i psykisk ohälsa. Enligt WHO är nu datorspelsberoende en psykisk sjukdom och det är framför allt unga som drabbas. Tyvärr är jag inte det minsta förvånad då hela spelkulturen är onaturlig för hjärnans utveckling på alla sätt…

Flera timmar i sträck framför en datorskärm blir en flykt till en virtuell värld. Liksom andra typer av beroende får hjärnan en kick av olika slags belöningssystem och man fastnar i ett missbruk. Den psykosociala utvecklingen och hjärnans utveckling påverkas av timmar framför skärmen; depression, aggression, koncentrationssvårigheter, brist på empati och så vidare.

Läs hela SvD’s serie om skärmberoende och hur användandet av sociala medier kan leda till både abstinens och ångest.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s