DOLOMITI SUPER SUMMER

L och jag räknar ner – till de där 10 dagarna på året då vi mår som bäst (trots min extrema höjdskräck!)…! Så vad gör vi då? Sätter ena foten framför den andra, pratar om livet och dricker vatten…! Det finns ingen annan plats där vi mår så bra, det är helt enkelt något magiskt över Cortina. I år blir det tredje sommaren och det är omöjligt att tröttna på byn. Det finns hur många vandringsleder som helst men vi har några favoriter, en av dem är till sjön Sorapis. Vi fick samma känsla här som när vi var i Venedig – är det verkligen på riktigt eller är det en kuliss? Så otroligt vackert! …not every lake dreams to be an ocean.

Vi kör bil till Italien; bokar färjan mellan Gedser-Rostock klockan 09.00 och brukar komma fram runt 23.00. Det är stor skillnad på att köra under sommaren med tanke på vägarbeten och semesterfirare. Räkna med tre timmar extra… Det finns många hotell i Cortina men vi hyr lägenhet, antingen via Airbnb eller Homelidays. Vi har hyrt av samma familj i tre år och det fungerar hur bra som helst. Cortina är litet och det är perfekt att bo precis utanför centrum och promenera in (det tar fem minuter!), det går bussar men bil underlättar då vandringslederna inte utgår från byn.

Kolla in Dolomiti Super Summer för tips och inspiration! Biking, hiking, climbing…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s