LÄS!

Den här boken är slutläst innan semestern! Böcker vinner med hästlängder när det kommer till fakta. Man kan nörda ner sig på ett helt annat sätt än när det gäller bloggar, vetenskapliga artiklar eller nyheter. Det är så mycket information på ett och samma ställe och bäst av allt – man slipper att sitta framför datorn och kan ta med sig boken ut i trädgården!

Just “the mind-gut connection” är så otroligt intressant och ett område som verkligen har behandlats separat inom medicin utan någon connection till varandra. Emeran Mayer skriver om hur mage-tarm och hjärnan är i ständig kommunikation genom bl.a. hormoner och vagusnerven och att “the gut-brain axis” påverkar både mage-tarm-hälsan och det psykiska måendet. …varför man ska lita på sin magkänsla, äta surkål, minimera sockret, träna och yoga förklaras också!

Mayer bjuder även på intressanta patientfall och berättar hur han har valt att behandla allt från IBS och magsår till depression och ångest.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s