UGNSROSTADE GRÖNSAKER

Gula vaxbönor, sötpotatis, vitlök, persilja och olivolja! Så himla enkelt, gott och perfekt efter morgonens joggingrunda. Jag äter bara frukost ibland och mina frukostar ser ungefär ut som mina luncher! Ingen havregrynsgröt, fil med flingor eller mackor… Imorse blev det kyckling med ugnsrostade grönsaker, avokado och broccoli.

På vägen hem från joggingrundan stannade jag vid stallet och köpte ägg. Det är så himla lyxigt att det finns en liten gård alldeles runt hörnet! Hönorna är så fina och har hur mycket utrymmet som helst att röra sig fritt på, både inomhus och utomhus. Garanterat närproducerat! 12 ägg kostar 40 kronor och jag kan garantera att det är stor skillnad på smaken jämfört med factory farmed ägg… Nästa gång jag handlar ägg här ska jag fråga vilket foder hönorna får, det har ju skrivits mycket om ekologiska ägg och höga halter av PCB och dioxin (från fiskmjöl). Dioxin lagras i kroppen och kan påverka immunförsvaret, hormonsystemet och fortplantningen samt orsaka cancer. Jag som älskar ägg vill ju givetvis ha så bra kvalitet som möjligt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s