GRÄSBETAT EKOLOGISKT NÄRPRODUCERAT

Gräsbetat, ekologiskt och närproducerat! Det går att äta kött och att tänka på miljön (och sin egen hälsa!) samtidigt. På tallriken ovan har avokadon utan tvekan transporterats längst väg. Mina vegetariska dagar är för längesedan över (de pågick i ca 10 år), jag älskar grönsaker och äter mycket av detta men mitt hälsotillstånd var allt annat än optimalt på vegokost. För en del kanske det fungerar men då får man vara väldigt påläst och skippa allt vad halvfabrikat och soja heter (om man nu har som mål att äta så cleant, miljövänligt och hälsosamt som möjligt)…

När jag fick en lektion i hur våra kroppar utvecklats med hjälp av just alla näringsämnen i kött var jag skeptisk eftersom jag var övertygad om att kroppen klarade sig prima utan. Jag hade fel! Jag har testat mig fram, från vegetariskt, via fettfritt, sockerfritt och raw food till LCHF, keto, high protein, high fat osv… Dock är detta endast möjligt när man vet vilket resultat man vill ha och när man verkligen är i kontakt med sin kropp (både fysiskt och psykiskt) för att känna efter och inse vad som passar en bäst. Jag är lite nyfiken på att testa the carnivore diet men det innebär noll grönsaker och jag älskar ju sparris, avokado, kål, spenat… På jobbet fick jag frågan om målet med kosten är viktminskning – nej, det är mer komplicerat än så!. Det finns INGET som motiverar mig mer än att vara frisk såväl fysiskt som psykiskt och full av energi. Att känna harmoni, balans och styrka i sig själv är fantastiskt!

Just nu har en massa gårdsbutiker runt om i landet högsäsong – googla och kolla utbudet nära dig! Mina favoriter ligger i Halland; Mostorps Gård och Ugglarps Grönt. Min före detta kollega som har lyxen att ägna sig åt odling halva delen av året driver Källdalens Trädgårdar som vi ännu inte har besökt men måste kolla in!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s