LAGAZUOI

    

Rifugio Lagazuoi är den högst belägna i Cortina och igår var det kallt – blåsigt och 10 grader. Vi tog första kabinen upp, vandrade genom dalen (Armentarola – här åkte vi skidor i vintras!) förbi Lago Lagazuoi och sedan vidare till Rifugio Scotoni för lunch (här serverar personalen i tyroleroutfit och grillar köttet inomhus i världens största grill!). Sedan tog vi 20A tillbaka upp över berget för att avsluta där vi började. Det är faktiskt himla brant i början och jag förstår de som ställer sig vid sidan och pausar. Dock är det bara att kämpa på för utsikten är magisk från toppen! Än har vi inte tvingats passera något ställe där min höjdskräck sätter stopp men det är svårt att undvika…! Jag älskar ju höjder och panoramavyer men är samtidigt extremt rädd för bergskanter med stup, stegar som inte är utmarkerade på kartan, vajrar och liknande. Det värsta är Via Ferratas som inte är utmarkerade! L klättrar ju på utan hjälm eller annat men jag vägrar.

Uppe vid Rifugio Lagazuoi kan den som är besatt av WW1 vältra sig i grottor, underjordiska gångar, gamla uniformer och annan krigshistoria. Detta har vi ju kollat in tidigare år och även om jag älskar historia kan det bli för mycket av det goda…! Det är himla coolt att man bevarat allt detta och gjort ett museum men hur man har kunnat kriga mot varandra på nästan 3000 meters höjd är nästan overkligt med tanke på alla stup och branter i just det här området.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s