PASSO GIAU

    

Alltså wow vilken vandring! Vi körde till Ra Curto, vandrade genom skogen och klättrade 1,5 timmar på stenblock mellan två bergstoppar, Forcella del Formin, för att komma över till Passo Giau. Förra året gick vi åt andra hållet och avslutade vid Lago Federa men vyerna här går inte att jämföra med Passo Giau. Här öppnar landskapet upp sig och det är magiska panoramavyer, blommor och en massa kor med bjällror!

Vi vandrade i 6 timmar och lunchade halvvägs. Vi hade aldrig gått den här sträckan innan och visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss men den är ganska tuff för att den är så lång och det finns inga rifugios på vägen! Först 3 timmar uppåt och sedan upp och ner resten av sträckan. Vi avslutade på Rifugion i Passo Giau; bikers, rock, bakverk och espresso. Den här restaurangen kändes som en blandning av USA och Alperna, best of both worlds tyckte vi…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s