SAN BRITE CORTINA

Alltså WOW! I mars var vi på San Brite för första gången och sedan dess har vi längtat tillbaka. Både platsen och maten är helt enkelt magisk! San Brite ägs av kocken Riccardo Gaspari och ligger i Alvera, ca 5 minuter med bil från centrum. Allt är ekologiskt, gräsbetat, lokalproducerat, egenuppfött, efter säsong osv…! Varenda rätt är ett konstverk och smaksensation.

“The secret to my recipes is that ingredients are created first, and then the dish is composed. This bond holds the different aspects of my life together and allows me to pass on this story. Cooking means transforming the smell of the woods in an experience for the palate and the soul. It means expressing my feelings through my dishes, guiding people through my hands, and carrying them in my world.”

Vi är galna i deras smör som görs enbart på olivolja och salt. Det smakar underbart och har liksom en fluffig och mjuk konsistens. L bad dem lämna smöret på bordet rakt igenom då hon tycker att det passar till allt…! Vi åt rökt forell i vispad yoghurt med bl.a. vinbär och rom till förrätt. Oxbringa (kan vara det godaste köttet vi har ätit!) med primörer och jordärtskockskräm. Efter detta var jag proppmätt men vi var så himla nyfikna på desserterna så vi beställde in choklad och citronkaka. Högsta betyg rakt igenom! Allt är så otroligt genomtänkt, från smaker till presentation.

Vi hade för övrigt världens bästa servitör! Så uppmärksam utan att vara för på, genuint trevlig och hjälpsam. Italienarna är värdelösa på engelska men han översatte varenda ingrediens med nöje!

Vi satt ute i San Brites trädgård och njöt av utsikten innan vi började middagen. Jag tror inte italienarna förstår hur fantastiskt vi tycker att det är i Cortina, kanske är de hemmablinda?! Vi beundrade solnedgången bakom bergen och fullmånens sken. San Brite är ett absolut måste om man åker hit! Vill man fortsätta matresan har de även en agriturismo (El Brite de Larieto) där de serverar precis lika god mat fast med en lite rustikare touch…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s